Apie mus

„ARVI KALAKUTAI“, veiklą pradėjusi 2004 m., yra vienintelė Baltijos šalyse specializuota kalakutų skerdimo ir jų mėsos perdirbimo įmonė, kurios gaminiai tiekiami Lietuvos prekybos tinklams bei eksportuojami. Įmonė turi savo firminių parduotuvių tinklą visoje Lietuvoje. Kokybiškos produkcijos gamybai įmonė pasirinko Olandijos bendrovės „Stork” įrangą. „ARVI KALAKUTAI” per metus perdirba apie 4000 tonų kalakutienos.

Bendrovės kalakutų skerdimo ir mėsos perdirbimo technologijos atitinka aukščiausius ES reikalavimus, įdiegta RVASVT (HACCP) programa, gautas IFS sertifikatas. Įmonė yra gavusi ES veterinarijos sertifikatą. Šiandien mūsų asortimentą sudaro daugiau nei 100 įvairiausių kalakutienos gaminių, kurie buvo įvertinti aukščiausiais apdovanojimais tarptautinėse parodose.

Kalakutų auginimas

„ARVI KALAKUTAI” kalakutienos kokybę užtikrina bendradarbiaudama su patikimais vietiniais ūkininkais ir bendrovėmis. Tai unikalią patirtį Lietuvoje sukaupę kalakutų auginimo ekspertai.

> 100

Įvairiausių kalakutienos gaminių

~4000 t

Perdirbame kalakutienos per metus

6

Firminės parduotuvės

Kalakutiena – skanus ir sveikas maistas

Kalakutienoje gausu baltymų, aminorūgščių, B grupės ir PP vitaminų, cinko, geležies, fosforo ir magnio mikroelementų. 100 g krūtinėlių filė yra tik apie 1,4% riebalų ir net apie 23% baltymų, todėl ji puikiai tinka sveikai besimaitinančiam žmogui.

Kalakutieną rekomenduojama valgyti asmenims, turintiems virškinimo problemų. Ji lengvai virškinama, nes kalakutienoje yra mažas kolageno kiekis. Tai rečiausiai alergiją sukelianti mėsos rūšis. Kalakutiena mažai cholesterino turinti mėsa, todėl ji ypač tinka dietinei vaikų, nėščiųjų moterų ir norinčių sveikai gyventi mitybai.