Karštieji patiekalai,Salotos

Kalakutienos maltinukai su gaiviomis salotomis

Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Smulkiai supjaustome svogūnus. Į dubenį sukrečiame maltą mėsą, svogūnus, prieskonius ir gerai išminkome.

Formuojame stalo teniso kamuoliuko dydžio rutuliukus ir rikiuojame skardoje maždaug 3 cm atstumu vienas nuo kito. Kepame apie 25 minutes (laikas priklausys nuo maltinukų dydžio). Kol mėsa kepa, nuskutame morkas. Morkas, cukiniją ar agurką sutarkuojame šiaudeliais.

Dubenėlyje sumaišome medų, citrinų sultis, aliejų, įberiame druskos ir pipirų. Paragaujame, ar nesinori sūriau, rūgščiau ar saldžiau. Padažą supilame ant daržovių ir sumaišome – tegul daržovės pasimarinuoja, kol baigs kepti maltinukai. Prieš patiekdami salotas sumaišome su smulkintomis žolelėmis arba jų užberiame ant viršaus. Patiekiame su kitais mėgstamais žaliais salotų lapais.

Gaminimo laikas: 30 min.

Porcijos: 2

Ingredientai

500 g maltos kalakutienos arba triušienos

1 svogūno

0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių

1 šaukštelio džiovintų raudonėlių

druskos, pipirų

Salotoms:

1 cukinijos

1 ilgavaisio agurko

2 didelių morkų

1 šaukšto medaus

0,5 citrinos sulčių

1 šaukštelio aliejaus

druskos, pipirų

saujelės smulkintų kalendrų arba petražolių (pasirinktinai)

saujos mėgstamų žalių salotų lapų (gražgarsčių ar sultenių)

Ingredientai

500 g maltos kalakutienos arba triušienos

1 svogūno

0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių

1 šaukštelio džiovintų raudonėlių

druskos, pipirų

Salotoms:

1 cukinijos

1 ilgavaisio agurko

2 didelių morkų

1 šaukšto medaus

0,5 citrinos sulčių

1 šaukštelio aliejaus

druskos, pipirų

saujelės smulkintų kalendrų arba petražolių (pasirinktinai)

saujos mėgstamų žalių salotų lapų (gražgarsčių ar sultenių)