„ARVI KALAKUTAI“ padės Jums surengti mažą ar didelę šventę per keletą minučių. Sumuštiniai su kalakutų kepenėlių paštetu ne tik greitai padės paruošti įvairiaspalvį stalą, bet primename, kad kepenėlės turtingos folio rūgštimi arba vitaminu B9, kuris vadinimas pagrindiniu moters sveikatos vitaminu. Paštetas yra puikus užkandžių pagrindas, galite ne tik ruošti užkandžius su įvairiomis daržovėmis, tačiau ir saldžius – braškėmis, džemais, taip pat nevengti ir aštresnių skonių kaip alyvuogės, apelsinai.
Kalakutų kepenėlių paštetas su avokadais ir ridikėliais
INGREDIENTAI:
Keptas kalakutų kepenėlių paštetas su svogūnais
Krekeriai, čiabata, duona ar kitas Jūsų mėgstamas pagrindas
1-3 avokadai
6 ridikėliai
Citrinpipiriai
PARUOŠIMAS:
Vienas populiariausių užkandžiams naudojamų vaisių – avokadas puikiai papuoš stalą iš šįkart. Tepkite ant pagrindo kalakutų kepenėlių paštetą su svogūnais, o ant jo dėkite supjaustytus arba sutrintus avokadus, dekoruokite ridikėliais ir pabarstykite truputį citrinpipirių.
Kalakutų kepenėlių paštetas su Premium mažai parūkyta kalakuto krūtinėle
INGREDIENTAI:
Keptas kalakutų kepenėlių paštetas su svogūnais
Krekeriai, čiabata, duona ar kitas Jūsų mėgstamas pagrindas
Premium mažai parūkyta kalakuto krūtinėlė
Žalumynai papuošimui
PARUOŠIMAS:
Labai mėgstama, ypatingo skonio Premium mažai parūkyta kalakuto krūtinėlė su pašteto deriniu virs sotesniu užkandžiu. Tepkite ant pagrindo kalakutų kepenėlių paštetą su svogūnais, o ant jo dėkite supjaustytą krūtinėlę, dekoruokite žalumynais.
Keptas kalakutų kepenėlių paštetas su pomidorais ir alyvuogėmis
INGREDIENTAI:
Keptas kalakutų kepenėlių paštetas su svogūnais
Pagal poreikį krekeriai arba keturkampis batonas
2-3 vnt. nedideli marinuoti agurkai
2-4 vnt. virti kiaušiniai
3-5 vnt. pomidorai
Pagal poreikį žaliosios ir juodosios alyvuogės
Pagal poreikį krapai arba petražolės
PARUOŠIMAS:
Paštetą su maišykite su susmulkintais marinuotais ir smulkintomis alyvuogėmis. Griežinėliais supjaustykite virtus kiaušinius ir pomidorus, dėkite ant pašteto, puoškite alyvuogėmis ir petražolių arba krapų lapeliais.
Ypatingas užkandis: kalakutų kepenėlių paštetas su apelsinais
INGREDIENTAI:
Keptas kalakutų kepenėlių paštetas su svogūnais
50 g sviestas
1 vnt. svogūnas
1 vnt. apelsinas
1 valg. š. rudasis cukrus
10 g imbieras
1 arbat. š. sojų padažas
Pagal skonį druska, žolelės, čiobreliai
PARUOŠIMAS:
Pasiruoškite apelsinų ir svogūnų padažą: apelsino žievelę smulkiai nutarkuokite, o iš vaisiaus išspauskite sultis. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų. Kai jis ištirps, sumeskite tarkuotą imbierą, apelsinų žieveles, griežinėliais pjaustytą svogūną ir apie 5 min. pakaitinkite, tada supilkite apelsinų sultis, sojų padažą ir kaitinkite, kol sutirštės. Į norimą formą (puodelis, dubenėlis, keksiukų formelė ar kt.) tepkite truputį pašteto, tada užpilkite atvėsinto svogūnų ir apelsinų padažo, ant viršaus vėl krėskite pašteto ir paskirstykite likusį padažą. Sluoksniuotą užkandį tiekite supjaustytą gabalėliais su baltos duonos skrebučiu.
Paprasta, greita, skanu: kalakutų paštetas ir pomidorais
INGREDIENTAI:
Keptas kalakutų kepenėlių paštetas su svogūnais
Krekeriai, čiabata, duona ar kitas Jūsų mėgstamas pagrindas
Pomidorai
Provanso žolelės
Petražolės
PARUOŠIMAS:
1. Būdas: Tepkite keptą kalakutų kepenėlių paštetą su svogūnais ant turimo pagrindo, uždėkite kubeliais susmulintus pomidorus ir pabarstykite žolelėmis. Galite puošti petražolėmis.
2. Būdas: Norėdami turėti įvairesnį stalą, galite daryti atvirkščiai, pirma dėti pomidorus, o ant jų viršaus krėsti kalakutų kepenėlių paštetą.
3. Būdas: Analogiškai galite viską atlikti ruošdami užkandžius krepšeliuose, jau iškeptose formelėse.
Kalakutų kepenėlių paštetas su bruknių, slyvų arba kriaušių padažu
INGREDIENTAI:
Mėgstamo pagrindo (geriausiai tinkamas pilno grūdo, čiabata, juoda duona)
Bruknių džemas, slyvų arba kriaušių (pasirinkite vieną arba iškart kelių skonių sumuštinukus galite pasigaminti)
1 rūgštus obuolys arba kriaušė
0,5 citrinos sulčių
PARUOŠIMAS:
Obuolį arba kriaušę nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonomis riekelėmis bei apšlakstykite citrinos sultimis. Ant pagrindo tepkite pašteto, šone uždėkite po pusę arbatinio šaukštelio bruknių džemo bei įsmeikite po dvi skilteles obuolio ar kriaušės, kurie sukurtų burių efektą ir gražiai dekoruotų
Kalakutų kepenėlių paštetas su svogūnų džemu
INGREDIENTAI:
Keptas kalakutų kepenėlių paštetas su svogūnais
Krekeriai, čiabata, duona ar kitas Jūsų mėgstamas pagrindas
5 dideli raudonieji svogūnai
7 džiovintos figos (galima naudoti ir džiovintus abrikosus) supjaustytos
1 puodelis rudojo cukraus
1/2 a. šaukštelio malto cinamono
1 puodelis raudono vyno
PARUOŠIMAS:
Puode užvirkite vyną kartu su cukrumi, maišant kol cukrus visiškai ištirps. Tada sudėkite supjaustytus svogūnus ir figas, gerai išmaišykite. Virkite and vidutinės ugnies apie 10 min. Sulėtinkite dar ugnį ir maišant suberkite cinamoną ir virkite apie 20 minučių, kad išgautumėte džemo masę. Batoną ar kitą pasirinktą pagrindą supjaustykite riekelėmis ( galite 10 min. paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje, jei tai batonas ar forminė duona). Kai šiek tiek atvės, aptepkite kalakutų kepenėlių paštetu ir uždėkite po šaukštelį svogūnų džemo.