Beata rekomenduoja kalakutų krūtinėlių ir kalakutų petukų faršus Jūsų namų gaminiams, todėl dalinamės receptais, kurie tiks visai šeimai, tačiau šiandien ypatingas dėmesys ir patarimai Jūsų mažyliams.

Kalakutų krūtinėlių faršas – tai pats liesiausias baltos mėsos faršas, skirtas besirūpinantiems savo ir savo mažylių sveikata. Krūtinėlių farše mažiausiai riebalų, joje gausu baltymų. Šis faršas malamas per 5 mm sietelį, todėl išsaugo vertingas mėsos skaidulas ir dėl to iš kalakutienos gaminami kukuliai puikiai išsaugo formą, nebyra ir nereikalauja jokių papildomų miltų ar džiūvėsėlių. Tiesiog lengva gaminti sveikus patiekalus Jūsų šeimai!

Pirmuosius mėsos kotlektukus mažyliai jau pasiruošę skanauti 10 – 12 mėnesių atsižvelgiant į kiekvieno vaikučio racioną. Pirmuosius kalakutienos kotletukus geriausia ragauti grynus, o vėliau galite pagardinti įvairiais skoniais.

Kalakutienos pirmųjų kotletukų receptas Jūsų mažyliams:
Ingredientai:
300 g kalakutienos faršo
1 kiaušinio (alergiškiems mažyliams keičiame pora šaukštų krakmolo)
1 vidutinės tarkuotos morkos
1-2 džiūvėsėlių (nebūtinas ingredientas)
Krapai, petražolės
Mažyliams nerekomenduojama skaninti druska ir pipirais, bet jei Jūsų šeima jau naudoja šiuos prieskonius maisto gamyboje, galite paskaninti, tačiau pirmaisias metais geriau vengti.

Paruošimas:
Paruoškite kalakutienos kotlektukų masę: viską susmulkinkite, kiaušinį gerai išplakite prie pilant į bendrą dubenį. Suformuokite nedidelius – mažo kumštuko dydžio kotletukus. Masę formuoti lengviau drėgnomis rankomis. Dėkite į verdantį vandenį ar daržovių sultinį ir virkite 20 minučių. Tai gali būti Jūsų mažylio pagrindinis, lengvai paruošiamas pietų patiekalas. Kartu gali būti įvairių sriubų ar tyrelių sotus priedas. Pirmuosius kotletukus patiekiant mažyliui riektų susmulkinti jam patogiais kasneliais, vėliau jis galės tai padaryti pats.
Galite šią masę kepti ir silikoninėse keksiukų formelėse orkaitėje. Tuomet reiktų įkaitinti iki 180 laipsnių ir keptis apie 30 – 35 minutes.
Ypatingai sveikas paruošimo būdas yra virimas garuose – kukulaičius galite virti garuose 20 min.

Kalakutienos kotletukų pagardai:
Ruošiant kukulaičių kalakutienos mėso masę galite ją papildyti pagardais, kurie sveiki ir skanūs:
Dalį kukulaičių padaryti labiau žaliais – tai suteiks spalvų Jūsų mažylio pietums: įdėkite nuplautų, smulkiai tarkuotų špinatų.
Galite kukulaičius pagardinti spalvotais makaronais (prieš tai juos išvirkite, perplaukite vandeniu ir susmulkinkite)
Puikūs pagardai ir jau skanautų daržovių priedai – tarkuotos cukinijos, moliūgai.
Kai kurie mažyliai labai mėgsta grūdines kultūras, todėl galima kalakutienos mėsos masę pagardinti ir virtais grikiais. (Arba mažesniems grikių dirbsniais)
Vėliau galėsite sugalvoti įvairių patiekimo būdų: kotletukus ruošti kaip iešmelius – užmauti morkutės, cukinijos ar moliūgo; išdėlioti veidukus ir t.t.

Kalakutiena – sveikiausia mėsa, mažiausiai alergiška, taip pat joje esantis baltymas yra lengvai skaidomas, tad teigiame, jog tai lengviausiai virškinama mėsa. Joje gausu baltymų, mažai cholesterolio, ši mėsa tinkama ir vaikams, ir senjorams. Tai karališkas paukštis, kuris užauginamas ne trumpiau nei per 6 mėnesius, lepus paukštis. ARVI KALAKUTAI garantuoja kokybę, nes – kruopščiai prižiūri visą gamybos procesą.

atnaujinta-smulkinta-kalakutu-petuku-mesos-farsas_is-virsausatnaujinta-smulkinta-kalakutu-petuku-mesos-farsas_is-virsaus                                              atnaujinta_svetaineilkatnaujinta-smulkinta-kalakutu-petuku-mesos-farsas_is-virsausatnaujinta_svetainei