Naujiena, atkeliavusi tiesiai iš Amerikos – „Smoked Turkey leg“. Tai rūkyta kalakuto blauzda, kuri yra labai plataus vartojimo ir jau paruošta valgymui.

 

Rūkytą blauzdą galima kepti, virti, troškinti, gaminti įvairius įdarytus kepsnius, slėgtainius, patiekti prie salotų, bulvių ir kito garnyro. Kalakuto blauzdos vartojimo spektras yra labai platus. Puikiai tinka neturintiems daug laiko, kadangi blauzda yra parūkyta ir jau virta, ją galima valgyti ką tik išpakavus, o norintiems ypatingai skanaus ir sotaus karšto patiekalo siūlome kalakuto „koją“ pašildyti orkaitėje arba puode įpylus vandens, taip pat galima kepti kepti grilyje su barbekiu (BBQ) padažu – prižadame, skonis bus nepakartojamas.

 

Kalakuto blauza yra įspūdingo dydžio, tad ją galima šildyti net keletui žmonių, patiekti ant šventinio stalo, banketams. Gaminant mažesnes porcijas, patartina blauzdą supjaustyti atskiromis dalimis. Virta rūkyta kalakuto „koja“ neturi pridėtinių aromato ir skonio stipriklių.

 

Svarbu žinoti, kad kalakutiena yra pati sveikiausia paukštiena, nes ji yra ne tik baltyminga ir maistinga, turinti aminorūgščių, B grupės ir PP vitaminų, cinko, geležies, fosforo ir magnio mikroelementų, bet ir mažai cholesterino turinti mėsa, todėl ji ypač tinka tiems, kieno aukštas kraujospūdis, žmonėms, kurie kovoja su  antsvoriu, dietinei vaikų, nėščiųjų moterų ir norinčių sveikai gyventi mitybai.

kalakuto-koja