Šašlykui naudojama kalakutų šlaunelių bei petukų mėsa, kuri tam tikrą laiką masažuojama, kad iškepusi būtų minkšta bei sultinga. Šašlyko marinavimui naudojami specialūs prieskoniai, kuriuose dominuoja grūdėtos garstyčios, svogūnas, pipirai, paprika, česnakas ir krapai. Šašlykas nėra aštrus. Be to, jo receptūroje yra sumažintas druskos kiekis, nenaudojami skonio bei aromato stiprikliai, dažikliai bei nėra nitrito
Energinė vertė
436 kJ/100 g; 104 kcal/100 g
Riebalai
3,0 g/100 g
Sočiosios riebalų rūgštys
1,33 g/100 g
Angliavandeniai
0,9 g/100 g
Cukrus
0,9 g/100 g
Baltymai
18,2 g/100 g
Druska
0,8 g/100 g