Karštieji patiekalai

kalakuto krūtinėlėa

Kalakuto krūtinėle orkaitėje

Prieš kepimą kalakuto krūtinėlė turi šiek tiek pasisūdyti. Tad į pakankamai didelį indą su šiltu vandeniu, beriame 2 šaukštus druskos ir gerai išmaišome. Maišymui įdedame šiek tiek pastangų, kad druska ištirptų.

Į indą su druskos tirpalu užmerkiame kalakuto krūtinėlę (svarbu, kad ji visa būtų apsemta) ir paliekame šaltai 2 valandoms.

Po dviejų valandų mėsą ištraukiame iš mirkalo ir labai gerai nusausiname.

Tada atskirame inde pasiruošiame prieskonių mišinį: sumaišome alyvuogių aliejų su raudonėliu, paprikos milteliais, druska ir pipirais. Jei norite, galite papildomai įdėti kmynų, česnako ar kitų mėgstamų prieskonių.

Prieskonių ir aliejaus mišiniu ištriname mėsą ir, įdėję į kepimo indą/skardą, kepame 250 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

Praėjus 15 minučių, orkaitę išjungiame, tačiau mėsos jokiu būdų neištraukiame ir neatidarinėjame durelių. Ją paliekame orkaitėje dar 2 valandoms.

Net ir išjungtoje orkaitėje mėsa nenustos kepti, o po 2 valandų ją jau galima ragauti.

Iškepusią kalakuto krūtinėlę galima laikyti šaldytuve 7-10 dienų ir valgyti su makaronais, sumuštiniuose, salotose ar kituose patiekaluose

Gaminimo laikas:
4 val.
Porcijos:
8

Ingredientai

2 L vandens;

1-1,5 kg svorio kalakuto krūtinėlė;

2 šaukštai druskos;

2 šaukštų alyvuogių aliejaus;

šiek tiek druskos ir pipirų;

1 šaukštelis džiovinto raudonėlio arba baziliko;

1 šaukštelis paprikos miltelių;