Na, receptas išties labai paprastas ir kepimas užtrunka vos kelias minutes, tad labai svarbu visus ingredientus pasiruošti dar prieš kepimą.
Supjaustome svogūnų laiškus ir česnaką (česnaką rekomenduojame pjaustyti plonomis riekelėmis – taip bus greičiau nei smulkinti). Svogūnų laiškus supjaustome 2-3 cm ilgio gabalėliais.
Atskirame inde sumaišome hoisin padažą su laimo sultimis, čili arba sriracha padažu. Viską gerai išmaišome.
Užverdame vandenį ir uždedame virti ryžių makaronus. Dažniausiai jie verda apie 3-4 minutes, bet siūlome vadovautis virimo rekomendacijomis ant pakuotės. Į tą patį puodą suberiame ir šparagines pupeles. Išvirusius makaronus ir šparagines pupeles nukošiame, praplauname šaltu vandeniu ir apšlakstome aliejumi, kad nesuliptų.
Kol makaronai verda, įkaitiname didelę keptuvę ant aukščiausios temperatūros (idealiausia – azijietiškas wok’as), pilame daržovių aliejų ir, jei turite, skrudintų sezamų aliejaus. Kuomet aliejus įkaista, suverčiame kalakutienos faršą. Jį kepame kelias minutes (apie 2-4) nuolat maišydami, kad neprisviltų, o gražiai apskrustų.
Kuomet mėsa lengvai apskrunda, beriame smulkintą česnaką ir kepame dar 1 minutę.
Po to supilame padažą, azijietiškus makaronus, virtas šparagines pupeles. Pabarstome druska, pipirais, džiovintais čili ir kepame nuolat maišydami dar 2-3 minutes, kol padažas sutirštėja.
Pabaigoje suberiame pjaustytus svogūnų laiškus, dar kartelį viską išmaišome ir skubame valgyti, nes azijietiški makaronai skaniausi tik ką tik iš keptuvės !