Karštieji patiekalai

beatos-saslykasa

Kaip paruošti sultingą kalakutienos šašlyką

Ruošdami marinatą kalakutienai  neapsieisite be dviejų dalykų – rūgšties ir riebalų, tad drąsiai
naudokite apelsinų ar obuolių sultis (tinka ir paprastos iš
pakelių). Tiks ir kiviai, tik su jais mėsą marinuokite ne ilgiau
nei pusvalandį. Na, o aliejus padės rūgštims giliau įsiskverbti
į kalakutieną ir neleis mėsai kepant išsausėti.
Kalakutų šlaunis arba šlaunelių mėsą geriausia pirkti „Arvi
kalakutų“ firminėse parduotuvėse, kurias rasite beveik visuose
didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Jose ir pasirinkimas
didelis, ir kainos geros.

PARUOŠIMAS:

1. Supjaustome kalakutų šlaunelių mėsą vidutinio
dydžio kubeliais. Sudedame į dubenį, užpilame stikline
sulčių, pabarstome druska, smulkintomis žolelėmis,
prieskoniais, apelsino žievelėmis ir „masažuojame“, kol
skystis susigers į mėsą.
2. Paliekame šaltai pasimarinuoti 2–3 valandas. Prieš
kepdami sulaistome aliejumi ir įtriname į mėsą, aliejus
suteiks sultingumo kepant ir išsaugos mėsos sultis.
3. Baklažanus ir cukinijas supjaustome 2–3 cm storio
griežinėliais ir juos dar padalijame pusiau. Svogūną
nulupame ir supjaustome žiedais. Veriame ant iešmelių
kalakutienos gabaliukus, atskirdami juos daržovėmis.
4. Kepame ant grotelių pavartydami apie 20 minučių, kol
gražiai paruduos. Patiekiame su bulguru ir graikišku
jogurtu.

Gaminimo laikas:
2 - 3 val
Porcijos:
4

Ingredientai

REIKĖS:

• 1 kg „Arvi kalakutai“
kalakutų šlaunelių
mėsos be odos
• apie 200 ml sulčių
(apelsinų ar obuolių)
• saujelės čiobrelių
• 1 šaukštelio rozmarinų
lapelių
• ½ šaukštelio saldžiosios
paprikos miltelių

• 1 šaukštelio tarkuotų
apelsinų ar citrinų
žievelių
• druskos
• 3 šaukštų aliejaus
• 1 baklažano
• 1 cukinijos
• 1 raudonojo svogūno
• medinių iešmelių