Karštieji patiekalai

www. receptas2a

Kalakutienos kebabas

 Prieskonines žoleles, česnaką ir svogūną sudėkite į trintuvo indą ir sutrinkite arba tiesiog labai smulkiai supjaustykite peiliu.

ARVI KALAKUTAI šviežią kalakutų petukų mėsos faršą sumaišykite su smulkintų žalumynų mase riešutais ir brendžiu. Įpilkite dar 30–40 ml vandens. Pasūdykite, įberkite pipirų ir aitriųjų paprikų. Faršą išmaišykite, netgi lengvai išmušdami.

Suformuokite pailgus kebabus, sudėkite į išklotą kepimo popieriumi skardą, pašlakstykite aliejumi.

Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 °C, apie 20 min.

Patiekdami vyniokite kebabus į lavašą kartu su pjaustytomis daržovėmis, žalumynai, granatų sėklomis ir padažu.

 

Gaminimo laikas:
1 val.
Porcijos:
4

Ingredientai

Nedidelio ryšelio petražolių

Nedidelio ryšelio kalendrų

1 skiltelės česnako

1 nedidelio svogūno

450 g ARVI KALAKUTAI šviežio kalakutų petukų mėsos faršo

50 g kedrinių pinijų

30 ml brendžio

Šviežiai grūstų juodųjų pipirų, maltų aitriųjų paprikų (pagal skonį), druskos arba 1 kupino šaukšto svanų druskos

Šlakelio aliejaus

2 lavašų

Įvairių daržovių, granato sėklų, žalumynų (patiekti)

 

Granatų ir jogurto padažas

3 kupinų šaukštų smulkintų kalendrų, mėtų, krapų ir petražolių

1 smulkintos skiltelės česnako

200 g graikiško jogurto

2 šaukštų granatų padažo

Žiupsnelio druskos

2 šaukštų alyvuogių aliejaus