Karštieji patiekalai

beatos_kukmaziuaka

Kalakutienos kukuliai su batatais ir avinžirniais

Batatus sutarkuojame stambia tarka.

Mėsą sumaišome su batatais, dribsniais ir prieskoniais.

Užverdame platų puodą su vandeniu, į jį dedame saliero lapkotį, lauro lapą, svogūną, petražolių, krapų ir druskos.

Formuojame nedidelius kalakutienos kukulius ir leidžiame juos į verdantį vandenį. Verdame apie 10–15 minučių. Visus išvirsite per kelis kartus.

Išvirusius dedame į plačią skardą, kad kuo greičiau atvėstų, tuomet perkeliame į indą, uždengiame ir laikome šaldytuve, o kai prireikia išimame ir pritaikome kurią nors iš šių nuostabių idėjų:

Pakepame keptuvėje, pašildome, užpilame namų gamybos pomidorų padažu, valgome su grikiais.

Pasidarome lengvą kario padažą: pakepiname smulkintus svogūną, česnaką, aitrųjį pipirą, dedame dosnų šaukštą kario prieskonių mišinio, įpilame kokosų pieno, dedame šaldytų žirnelių ar kokių kitų daržovių, suverčiame kukulius, viską pašildome. Garduma.

Darome tą patį, kaip gamindami parmidžianą, tik įdedame kukulių.

Pripjaustome cukinijų, paprikų, svogūną, pabarstome druska, pipirais, raudonėliais, pašlakstome alyvuogių aliejumi, sudedame kukulius ir šauname 20-iai minučių į 210 °C orkaitę. Daržovės apkepa, kukuliai sušyla – vakarienė ant stalo.

Gaminimo laikas:
1 val.
Porcijos:
3

Ingredientai

500 g (dviejų mažų arba vieno didelio) batato (galima keisti moliūgu, cukinija ar morkomis)

1 kg (2 pakuočių) „Arvi kalakutai“ šviežio kalakutų petukų mėsos faršo

 80 g smulkių avižinių dribsnių arba avižų ar kviečių sėlenų

druskos, pipirų • žiupsnio maltų kmynų

žiupsnio džiovinto mairūno

truputį kario ar kitų mėgstamų mėsos prieskonių

1 saliero lapkočio

1 lauro lapo

1 svogūno

šviežių petražolių

šviežių petražolių