1. Batatus sutarkuojame stambia tarka.
2. Mėsą sumaišome su batatais, dribsniais ir prieskoniais.
3. Užverdame platų puodą su vandeniu, į jį dedame saliero lapkotį, lauro lapą, svogūną, petražolių, krapų ir druskos.
4. Formuojame nedidelius kalakutienos kukulius ir leidžiame juos į verdantį vandenį. Verdame apie 10–15 minučių. Visus išvirsite per kelis kartus.
Išvirusius dedame į plačią skardą, kad kuo greičiau atvėstų, tuomet perkeliame į indą, uždengiame ir laikome šaldytuve, o kai prireikia išimame ir pritaikome kurią nors iš šių nuotabių idėjų:
• 500 g (dviejų mažų arba vieno didelio) batato (galima keisti moliūgu, cukinija ar morkomis)
• 1 kg (2 pakuočių) „Arvi kalakutai“ šviežio kalakutų petukų mėsos faršo
• 80 g smulkių avižinių dribsnių arba avižų ar kviečių sėlenų
• druskos, pipirų • žiupsnio maltų kmynų
• žiupsnio džiovinto mairūno
• truputį kario ar kitų mėgstamų mėsos prieskonių
• 1 saliero lapkočio
• 1 lauro lapo
• 1 svogūno
• šviežių petražolių
• šviežių petražolių