Karštieji patiekalai

beatos_kukmaziuaka

Kalakutienos kukuliai su batatais ir avinžirniais

1. Batatus sutarkuojame stambia tarka.

2. Mėsą sumaišome su batatais, dribsniais ir prieskoniais.

3. Užverdame platų puodą su vandeniu, į jį dedame saliero lapkotį, lauro lapą, svogūną, petražolių, krapų ir druskos.

4. Formuojame nedidelius kalakutienos kukulius ir leidžiame juos į verdantį vandenį. Verdame apie 10–15 minučių. Visus išvirsite per kelis kartus.

Išvirusius dedame į plačią skardą, kad kuo greičiau atvėstų, tuomet perkeliame į indą, uždengiame ir laikome šaldytuve, o kai prireikia išimame ir pritaikome kurią nors iš šių nuotabių idėjų:

  • Pakepame keptuvėje, pašildome, užpilame namų gamybos pomidorų padažu, valgome su grikiais.
  • Pasidarome lengvą kario padažą: pakepiname smulkintus svogūną, česnaką, aitrųjį pipirą, dedame dosnų šaukštą kario prieskonių mišinio, įpilame kokosų pieno, dedame šaldytų žirnelių ar kokių kitų daržovių, suverčiame kukulius, viską pašildome. Garduma.
  • Darome tą patį, kaip gamindami parmidžianą, tik įdedame kukulių.
  • Pripjaustome cukinijų, paprikų, svogūną, pabarstome druska, pipirais, raudonėliais, pašlakstome alyvuogių aliejumi, sudedame kukulius ir šauname 20-iai minučių į 210 °C orkaitę. Daržovės apkepa, kukuliai sušyla – vakarienė ant stalo.

 

Время готовить:
1 val.
порция:
3

Ингредиенты

• 500 g (dviejų mažų arba vieno didelio) batato (galima keisti moliūgu, cukinija ar morkomis)

• 1 kg (2 pakuočių) „Arvi kalakutai“ šviežio kalakutų petukų mėsos faršo

• 80 g smulkių avižinių dribsnių arba avižų ar kviečių sėlenų

• druskos, pipirų • žiupsnio maltų kmynų

• žiupsnio džiovinto mairūno

• truputį kario ar kitų mėgstamų mėsos prieskonių

• 1 saliero lapkočio

• 1 lauro lapo

• 1 svogūno

• šviežių petražolių

• šviežių petražolių