Karštieji patiekalaiSriubos

Paveikslėlis1a

Kalakutienos troškinys su moliūgu ir šokoladu

  1. Pirmiausia pasiruošiame moliūgą. Jį nulupame, išpjauname sėklas ir supjaustome 1 cm dydžio kubeliais. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska, pipiriais ir dedame kepti į 220 laipsnių orkaitę 15 minučių.

  2. Dideliame puode įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir suberiame smulkintą svogūną, česnaką, žalią ir raudoną paprikas. Kepame ant vidutinės kaitros 10 minučių. Kuomet daržovės suminkštėja, suberiame kalakutienos faršą, pabarstome druska, pipirais ir pakepame dar 10 minučių, kol mėsa apskrunda.

  3. Po to į tą patį puodą suverčiame konservuotus pomidorus, konservuotas pupeles, sultinio kubelį, 2 stiklines vandens ir visus prieskonius bei cukrų. Taip pat ištraukiame iš orkaitės moliūgo kubelius ir suverčiame į puodą. Kuomet troškinys užverda, sumažiname kaitrą ir paliekame troškintis bent 1 valandą. Įpusėjus virimui, naudodami bulvių grustuvę troškinį šiek tiek patriname, kad taptų tirštesnis.

  4. Po valandos įberiame šiek tiek druskos, pipirų ir sudedame laužytą juodą šokoladą. Viską išmaišome, paragaujame ar nieko netrūksta.

Gaminimo laikas:
1h 15 min
Porcijos:
4

Ingredientai

  • 500-700 g moliūgas (rekomenduojame sviestinį)
  • 2-3 nedideli svogūnai
  • 1 žalia paprika
  • 1 raudona paprika
  • 1 skardinė konservuotų juodų ar raudonų pupelių
  • 500 g kalakutų petukų mėsos faršo
  • 1 skardinė konservuotų pomidorų
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 šaukštas rūkytos paprikos miltelių
  • 1 šaukštelis maltos kalendros
  • 1 šaukštelis malto kumino
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • 1 šaukštelis maltų čili pipirų
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 30 g juodo šokolado
  • 1 vištienos sultinio kubelis
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek svogūnų laiškų, šviežios kalendros, sūrio ir grietinės patiekimui