Karštieji patiekalai

Troškintos kalakuto širdelės su Briuselio kopūstais ir garstyčių padažu

Širdeles užvirkite pasūdytame vandenyje iki pirmų putų, užvirus nupilkite vandenį, pilkite šaltą vandenį ir dar kartą užvirkite. Apvirtas širdeles supjaustykite griežinėliais, kepkite keptuvėje aliejuje, barstykite druską, pipirus. Apkepus širdelėms pilkite kalakuto sultinį. Virkite kol širdelės suminkštės ir nugaruos pusė sultinio. Dėkite šaukštą garstyčių ir pilkite grietinėlę, troškinkite 10 min. kol padažas sutirštėja, pagardinkite druska ir pipirais. Atskirai puode išvirkite Briuselio kopūstus pasūdytame vandenyje. Išvirus išpjaukite kopūsto šerdį atskirkite lapelius. Įkaitintoje keptuvėje ant sviesto apkepkite lapelius 1 min., barstykite druską, pipirus. Širdelių troškinį, pakepintus Briuselio kopūstus dėkite į lėkštę, barstykite smulkintomis krapų šakelėmis. Rekomenduojama atskirai patiekti virtas bulves.

Gaminimo laikas: 2 h

Porcijos: 4

Ingredientai

  • 500 g kalakuto širdelių
  • 200 g briuselio kopūstų
  • 200 g grietinėlės
  • 1 valgomasis šaukštas grūdėtų garstyčių
  • 0,5 l kalakuto sultinio
  • 5 g krapų
  • druska, pipirai

Ingredientai

  • 500 g kalakuto širdelių
  • 200 g briuselio kopūstų
  • 200 g grietinėlės
  • 1 valgomasis šaukštas grūdėtų garstyčių
  • 0,5 l kalakuto sultinio
  • 5 g krapų
  • druska, pipirai