Karštieji patiekalai

Moliūgas įdarytas kalakutienos kukuliais

Svogūną ir vieną obuolį sutarkuokite smulkia tarka. Sumaišykite ARVI KALAKUTAI šviežią kalakutų krūtinėlių faršą su obuoliais ir svogūnais, suberkite Provanso žoleles, druską, pipirus ir viską gerai sumaišykite.

Sudrėkintomis vandenyje rankomis formuokite nedidelius kukulius ir dėkite į išklotą kepimo popieriumi skardą vieną prie kito. Pašlakstykite aliejumi, pabarstykite aitriųjų paprikų dribsniais. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min

Išimkite. Taip pagamintus kukulius galite naudoti ir kitiems patiekalams gaminti.

Nupjaukite moliūgo viršūnę, išskobkite vidų, palikdami maždaug 1–1,5 cm storio sieneles. Sieneles labai gerai ištrinkite druska, medumi, aliejumi ir citrinos sultimis.

Likusius obuolius supjaustykite ketvirtadaliais.

Kukulius pramaišiui su obuolių skiltelėmis sudėkite į moliūgą, taip pat įdėkite kelias petražolių šakeles, įpilkite 50–70 ml vandens arba sultinio ir uždenkite moliūgo „dangčiu“

Moliūgą įvyniokite į kepimo popierių ir šaukite į orkaitę. Po 1 val. atsargiai mediniu iešmeliu pabadykite ir pažiūrėkite, ar moliūgas jau suminkštėjo. Minkštą moliūgą traukite iš orkaitės.

Gaminimo laikas: 2 val.

Porcijos: 4

Ingredientai

1 nedidelio svogūno

2–3 obuolių

450 g ARVI KALAKUTAI šviežio kalakuto krūtinėlių faršo

1 šaukštelio Provanso žolelių

Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

2–3 šaukštų aliejaus

Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių

1 moliūgo
1 šaukšto medaus

1 citrinos sulčių

Kelių šakelių petražolių

 

Ingredientai

1 nedidelio svogūno

2–3 obuolių

450 g ARVI KALAKUTAI šviežio kalakuto krūtinėlių faršo

1 šaukštelio Provanso žolelių

Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

2–3 šaukštų aliejaus

Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių

1 moliūgo
1 šaukšto medaus

1 citrinos sulčių

Kelių šakelių petražolių