Karštieji patiekalai

Kalakutienos kukuliai Japoniškai

Gamybos eiga

Susmulkiname česnaką ir svogūnų laiškus, smulkiai sutarkuojame imbierą. Viską beriame į didelį indą kartu su kalakutienos faršu, sojos padažu, skrudintų sezamų aliejumi.

Taip pat į mėsos mišinį supilame ryžių actą, cukrų ir beriame šiek tiek druskos ir pipirų. Viską labai gerai išmaišome.

Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kąsnio dydžio kalakutienos kamuoliukus ir išvoliojame juos miltuose.

Įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus. Rekomenduojame aliejaus naudoti šiek tiek daugiau – tokiu būdu kalakutienos kukuliai labai gražiai apskrus.

Kukulius kepame 5-7 minutes ant vidutinės kaitros pavartant, kad neprisviltų.

Patiekiame su virtais ryžiais, šviežia kalendra ir svogūnų laiškais. Jei vis dėl to prireiks padažo – siūlome pagardinti trupučiu azijietišku austrių padažu.

Gaminimo laikas: 50 min.

Porcijos: 4

Ingredientai

500 g šviežio kalakutų mėsos faršo (Labai rekomenduojame kalakutų krutinėlių iš “Arvi kalakutai”)

3 cm dydžio imbierio šaknis

2-3 svogūnų laiškai

3 česnako skiltelės

1 šaukštas sojos padažo

1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus

šiek tiek druskos ir pipirų

1 šaukštas ryžių acto

1 šaukštelis cukraus

žiupsnelis džiovinto čili pipiro

šiek tiek miltų

saulėgrąžų aliejaus kepimui

100 g ryžių

2 šaukštai austrių padažo (nebūtinai)

šiek tiek šviežios kalendros

Ingredientai

500 g šviežio kalakutų mėsos faršo (Labai rekomenduojame kalakutų krutinėlių iš “Arvi kalakutai”)

3 cm dydžio imbierio šaknis

2-3 svogūnų laiškai

3 česnako skiltelės

1 šaukštas sojos padažo

1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus

šiek tiek druskos ir pipirų

1 šaukštas ryžių acto

1 šaukštelis cukraus

žiupsnelis džiovinto čili pipiro

šiek tiek miltų

saulėgrąžų aliejaus kepimui

100 g ryžių

2 šaukštai austrių padažo (nebūtinai)

šiek tiek šviežios kalendros